Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Vattenrening, vattenvård och processteknik

Ramson AB kan kombinera olika filter och annan processutrustning till väl fungerande och optimerade  filtersystem/ produktionssystem.  

Kombinationer av partikelfilter i serie - mediafilter- kolfilter - avhärdningsfilter -enheter för radonborttagning -  membranteknik - UV system. Vi inkluderar processutrustning som pumpar, kompressor, ventiler,  flödesmätare med tillhörande styrsystem samt rördragning och headers.  

I en av filmerna nedan visas containerbaserad anläggning för borttagning av PFAS i "waste water". Ett samarbete med Chromafora där deras Selmext- teknik kombineras med bla UF-membran.

Vi samarbetar också med LightOre och kan visa goda resultat för borttagning av olja från vatten med deras OREfilter. Se film nedan hur oljedroppar koalescerar på ORE-filtrets ytor. 

När det gäller jonbytarmassor har vi ett gott samarbete med PUROLITE både för större installationer och piloter. 

Aktivt kol till kolfilter löser vi med andra partner i branschen.,

För små och mellanstora dricksvattenenheter görs både design och tillverkning på Ramson och kan baseras på både mediafilter och/ eller membranteknik. Utrustning som placeras i befintligt verk eller containerbaserade anläggningar.

LightOrefilm

(Längd 0:53 min)

PFAS

Längd (2:44 min)

Vattenreningsanläggning

Kort version (1:33 min), hela filmen (3:02 min)

Kort om Ramson AB

Ramson är ett högteknologiskt företag som utvecklar och tillverkar filtreringssystem för alla typer av industriella processer. Gruv-, stål-, kraft-, elektronik- och pappersindustri, mekanisk och kemisk industri, sjöfart, läkemedels- och livsmedelsindustri är några exempel på områden där våra produkter återfinns.

Kontakta oss

Drakvägen 6, 591 32 MOTALA   |   Telefon 0141-572 50  
E-post info@ramson.se

Certifieringar

ISO 9001, 14001 och ISO 3834

© Ramson  |    Om cookies   |   Sitemap