Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

System med kolfilter och jonbytare

Filteranläggningar med kolfilter och/eller jonbytare  kan anpassas efter kundens behov så det uppnår bästa driftsekonomi med utgångspunkt från nödvändigt slutresultat.

Kolfilter arbetar med fysisk och kemisk adsorption och backspolas med automatik. Vid backspolning renas filtret och återgår till filterande fas efter ett förutbestämt tidsintervall. Ett kolfilter bör normalt skyddas från partiklar ner till 20-50 my för att dess adsorptionsförmåga ska bibehållas, och i bilden till höger ses därför ett patronfilter i steget före kolfiltret. 

Kort om Ramson AB

Ramson är ett högteknologiskt företag som utvecklar och tillverkar filtreringssystem för alla typer av industriella processer. Gruv-, stål-, kraft-, elektronik- och pappersindustri, mekanisk och kemisk industri, sjöfart, läkemedels- och livsmedelsindustri är några exempel på områden där våra produkter återfinns.

Kontakta oss

Drakvägen 6, 591 32 MOTALA   |   Telefon 0141-572 50  
E-post info@ramson.se

Certifieringar

ISO 9001, 14001 och ISO 3834

© Ramson 2021  |    Om cookies   |   Sitemap