Spaltfilter från Scam

Ramson säljer spaltfilter (diskfilter) i samarbete med Scam Filtres i Frankrike. 
Scam spaltfilter finns som manuella, halvautomatiska och helt automatiserade spaltfilter och används för högviskösa,  självsmörjande vätskor.  De erbjuder god rening utan avbrott med en robust konstruktion.

Applikationer: Scamfilter är lämpliga för t.ex. olja, tjära, bränsle, lim, färg och harts.   
Filtreringsgrad:  50 µm till 1 000 µm (20 µm finns för vissa modeller).  
Flöde: 0,2 m3/h till 200 m3/h. (Högre flöden möjligt i vissa fall.)

Scamfilter tillverkas i flera olika material (kolstål, mässing, rostfritt) . 

Vätskan passerar genom ett cylindriskt metallelement som är uppbyggt av diskar separerade av distanser. Distansens storlek avgör filtreringsgraden. Smuts som fastnar på diskarna, skrapas av av motstående diskar. Avskrapad smuts faller till botten av filtret och kan dräneras därifrån med jämna mellanrum. Diskarnas rörelse kan antingen väljas manuell eller motoriserad. Dräneringen är vanligen manuell, men helautomatiserade lösningar finns. 

Reservdelar, såsom tätningssatser och filterelement finns på förfrågan.

Kort om Ramson AB

Ramson AB är ett kunskapsinriktat företag som utvecklar och tillverkar vattenreningssystem för alla typer av industriella processer. Vi erbjuder inledande utredningar med tester på plats hos kund, verifierande pilotkörningar och därefter förslag på fullskalelösningar.

Med design, beräkning och tillverkning under samma tak är vi flexibla och snabba med kundanpassade lösningar. Vi erbjuder också service av våra produkter. Påsar, patroner och andra filterprodukter finns på lager och kan vanligen skickas inom 1-2 dagar.

Kontakta oss

Drakvägen 6, 591 32 MOTALA   |   Telefon 0141-572 50  
E-post info@ramson.se

Certifieringar

ISO 9001, 14001 och ISO 3834

© Ramson  |    Om cookies   |   Sitemap