Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Spaltfilter från Scam

Ramson säljer spaltfilter (diskfilter) i samarbete med Scam Filtres i Frankrike. 
Scam spaltfilter finns som manuella, halvautomatiska och helt automatiserade spaltfilter och används för högviskösa,  självsmörjande vätskor.  De erbjuder god rening utan avbrott med en robust konstruktion.

Applikationer: Scamfilter är lämpliga för t.ex. olja, tjära, bränsle, lim, färg och harts.   
Filtreringsgrad:  50 µm till 1 000 µm (20 µm finns för vissa modeller).  
Flöde: 0,2 m3/h till 200 m3/h. (Högre flöden möjligt i vissa fall.)

Scamfilter tillverkas i flera olika material (kolstål, mässing, rostfritt) . 

Vätskan passerar genom ett cylindriskt metallelement som är uppbyggt av diskar separerade av distanser. Distansens storlek avgör filtreringsgraden. Smuts som fastnar på diskarna, skrapas av av motstående diskar. Avskrapad smuts faller till botten av filtret och kan dräneras därifrån med jämna mellanrum. Diskarnas rörelse kan antingen väljas manuell eller motoriserad. Dräneringen är vanligen manuell, men helautomatiserade lösningar finns. 

Reservdelar, såsom tätningssatser och filterelement finns på förfrågan.

Kort om Ramson AB

Ramson är ett högteknologiskt företag som utvecklar och tillverkar filtreringssystem för alla typer av industriella processer. Gruv-, stål-, kraft-, elektronik- och pappersindustri, mekanisk och kemisk industri, sjöfart, läkemedels- och livsmedelsindustri är några exempel på områden där våra produkter återfinns.

Kontakta oss

Drakvägen 6, 591 32 MOTALA   |   Telefon 0141-572 50  
E-post info@ramson.se

Certifieringar

ISO 9001, 14001 och ISO 3834

© Ramson  |    Om cookies   |   Sitemap