Oljeavskiljning

Tre varianter av oljeavskiljning för industriella processer kan erbjudas. Mediafilter fyllda med ORE.  Gravimetriska coalescensavskiljare från LK Metalwaren, samt Ramsons påsfilter utrustade med oljeabsorbent.

Systemen används bland annat för oljeavskiljning i "waste water"-sammanhang. Se nedan film hur ORE-filter jobbar. 

På vattenkraftverk används ofta gravimetriska coalescensfilter för att rena det läckvatten som kommer från turbinerna, innan det släpps ut i älvarna. Coalescensavskiljaren finns i olika typer för att kunna anpassa sig mot olika flöden, där den minsta klarar från ca 2 liter per minut och den största klarar upp emot 2000 liter per minut. 

Gravimetriska avskiljare uppfyller kraven enligt normerna SS-EN 858-1 och SS-EN858-2. 

En enkel lösning vid mindre oljemängder i vatten är ett påsfilter med utlopp botten som kompletteras med en oljeabsorbent. Se bild nedan. 

Olika gravimetriska oljeavskiljare

Se olja som samlas i Orefilter

(Längd 0:53 min)

Påsfilter med utlopp botten. Finns i olika tryckklasser. På bild ses
21-06105-K-01

Oljeabsorbent som placeras i filterpåse i påsfilter med utlopp botten. Finns även i kort modell, men då utan centrumrör. Fluff i polypropen absorberar olja.

Kort om Ramson AB

Ramson AB är ett kunskapsinriktat företag som utvecklar och tillverkar vattenreningssystem för alla typer av industriella processer. Vi erbjuder inledande utredningar med tester på plats hos kund, verifierande pilotkörningar och därefter förslag på fullskalelösningar.

Med design, beräkning och tillverkning under samma tak är vi flexibla och snabba med kundanpassade lösningar. Vi erbjuder också service av våra produkter. Påsar, patroner och andra filterprodukter finns på lager och kan vanligen skickas inom 1-2 dagar.

Kontakta oss

Drakvägen 6, 591 32 MOTALA   |   Telefon 0141-572 50  
E-post info@ramson.se

Certifieringar

ISO 9001, 14001 och ISO 3834

© Ramson  |    Om cookies   |   Sitemap