Membranfilter RO, NF, UF

Ramson kan tillhandahålla membranfilter för både RO-, NF- och UF-applikationer. Vissa membran finns lagerförda och lagret kan utökas vid behov. 

I samarbete med Veolia Water Technologies&Solutions kan vi erbjuda såväl spirallindade membran för både dricksvatten och industriella applikationer/ waste water samt "hollow fibre"-membran, sk Zeeweed.  

Membranfilteranläggningar tillverkas i samarbete mellan Ramson och Veolia Water Technologies & Solutions. Både små piloter eller fullskaleanläggningar kan  tas fram för detta framtidsområde inom filtrering.

Membranen finns i en mängd olika utföranden och väljs utifrån ingående analys och vad som skall  filtreras bort. För dimensionering används Veolias verktyg Winflow.    

Två applikationer med membranfilter från Ramsons verkstad 

Bild nedan visar UF hollow fibre som rengörs med hjälp av vattenbubblor. De kallas Zeeweed. Varje tråd, ihålig fiber, är ett membran och filtreringen sker utifrån och in. Partiklar, smuts och bakterier fastnar på trådmembranets yta och tas bort ofta både med vattenbubblor. Med jämna intervall krävs också en lite tuffare rengöring med högre temp och tvättkemikalier, för att hålla membranet rent och vid god vigör. Trådarna, den ihåliga fibern,  sitter i de vita husen som ses stående i containerbilden nedan. 

Spirallindade membran används i vitt skilda applikationer och nedan ses en anläggning för industrivatten. Filterhusen i glasfiberarmerad plast är bestyckade med 3 st spirallindade RO-membran. I enheten ses även förfilter, processpumpar och styrningen. Till enheten finns även en CIP-enhet, (Clean in Place) som används för att regelbundet ta bort avlagringar i membranen, för att bibehålla effektiviteten. 

 

Kort om Ramson AB

Ramson AB är ett kunskapsinriktat företag som utvecklar och tillverkar vattenreningssystem för alla typer av industriella processer. Vi erbjuder inledande utredningar med tester på plats hos kund, verifierande pilotkörningar och därefter förslag på fullskalelösningar.

Med design, beräkning och tillverkning under samma tak är vi flexibla och snabba med kundanpassade lösningar. Vi erbjuder också service av våra produkter. Påsar, patroner och andra filterprodukter finns på lager och kan vanligen skickas inom 1-2 dagar.

Kontakta oss

Drakvägen 6, 591 32 MOTALA   |   Telefon 0141-572 50  
E-post info@ramson.se

Certifieringar

ISO 9001, 14001 och ISO 3834

© Ramson  |    Om cookies   |   Sitemap