Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Magnetfilter

Magnetfiltrering kan byggas in i Ramsons olika filterhusmodeller.

Magnetfilterinsatser är ett effektivt komplement till pås- och patronfilter när vätskan som ska filtreras innehåller magnetiska partiklar som är mindre än filtreringsgraden på påse eller patron. 

I bildserie nedan ses magnetinsats för påsfilter i första bild från vänster. Insatsen finns med en respektive tre magnetstavar. Påsnedhållare kan behöva justeras, om befintligt filter ska kompletteras med magnetinsats.

I nästa bild ses slutmontage av ett Ramson patronfilter 31-01 för 1 patron, 20" som kompletterats med magnetstav. 

På gång har vi även Ramson automatfilter 41-03 MAG, där vårt robusta filter med spalttrådselement skall kompletteras med magnet som  jobbar i samklang med backspolningen. 

Prototyp Ramson 41-03 MAG

Längd (1:09 min)

Kort om Ramson AB

Ramson är ett högteknologiskt företag som utvecklar och tillverkar filtreringssystem för alla typer av industriella processer. Gruv-, stål-, kraft-, elektronik- och pappersindustri, mekanisk och kemisk industri, sjöfart, läkemedels- och livsmedelsindustri är några exempel på områden där våra produkter återfinns.

Kontakta oss

Drakvägen 6, 591 32 MOTALA   |   Telefon 0141-572 50  
E-post info@ramson.se

Certifieringar

ISO 9001, 14001 och ISO 3834

© Ramson  |    Om cookies   |   Sitemap