Magnetfilter

Magnetfiltrering kan byggas in i Ramsons olika filterhusmodeller.

Magnetfilterinsatser är ett effektivt komplement till pås- och patronfilter när vätskan som ska filtreras innehåller magnetiska partiklar som är mindre än filtreringsgraden på påse eller patron. 

I bildserie nedan ses magnetinsats för påsfilter i första bild från vänster. Insatsen finns med en respektive tre magnetstavar. Påsnedhållare kan behöva justeras, om befintligt filter ska kompletteras med magnetinsats.

I nästa bild ses slutmontage av ett Ramson patronfilter 31-01 för 1 patron, 20" som kompletterats med magnetstav. 

På gång har vi även Ramson automatfilter 41-03 MAG, där vårt robusta filter med spalttrådselement skall kompletteras med magnet som  jobbar i samklang med backspolningen. 

Prototyp Ramson 41-03 MAG

Längd (1:09 min)

Kort om Ramson AB

Ramson AB är ett kunskapsinriktat företag som utvecklar och tillverkar vattenreningssystem för alla typer av industriella processer. Vi erbjuder inledande utredningar med tester på plats hos kund, verifierande pilotkörningar och därefter förslag på fullskalelösningar.

Med design, beräkning och tillverkning under samma tak är vi flexibla och snabba med kundanpassade lösningar. Vi erbjuder också service av våra produkter. Påsar, patroner och andra filterprodukter finns på lager och kan vanligen skickas inom 1-2 dagar.

Kontakta oss

Drakvägen 6, 591 32 MOTALA   |   Telefon 0141-572 50  
E-post info@ramson.se

Certifieringar

ISO 9001, 14001 och ISO 3834

© Ramson  |    Om cookies   |   Sitemap