Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Modell Automatfilter
Anslutning DN50-DN100
Tryckklass (std) 10 bar

Ramsons automatfilter 41-04 arbetar med två eller flera filterhus, var och en utrustade med ett filterelement.  Husen är sammankopplad på ett sätt som avsevärt minskar tryckfallet under reningssekvensen. Det gör 41-04 till ett självklart val för system där tryck och/ eller flödesförluster inte kan accepteras/hanteras. Husen i svetsad konstruktion, tillverkas vanligen i rostfritt eller syrafast, med anslutningar från DN50 upp till DN100. Spalttrådselementen finns i filtreringsgrad från 1000 mikron ner till 30 mikron. Antal och storlekpå filterhus anpassas utifrån kundens behov. Som standard är filtren konstruerade för 10 bars arbetstryck. Filtret levereras komplett med styrskåp och automatik. Den automatiska reningssekvensen, backspolningen, kontrolleras av styrskåpet som utifrån angivna processkrav arbetar efter ett förutbestämt tidsintervall eller mot ett angivet difftryck. Silelementen backspolas ett och ett med hjälp av pneumatik. När spolventilen öppnas skapas ett flöde på insidan utav silelementet, vilket drar med sig smuts som ansamlats på ytan. När spolventilen stångs återgår silelementet till filtreringsposition. Backspolningen kräver ett spoltryck på minst 0,8 - 1,0 bar men där 2,5 bar är optimalt. Om erforderligt spoltryck inte räcker till i systemet, så kan exempelvis spolpump eller tryckluft över en hydrofor användas för att uppnå effektiv spolning.

Kort om Ramson AB

Ramson är ett högteknologiskt företag som utvecklar och tillverkar filtreringssystem för alla typer av industriella processer. Gruv-, stål-, kraft-, elektronik- och pappersindustri, mekanisk och kemisk industri, sjöfart, läkemedels- och livsmedelsindustri är några exempel på områden där våra produkter återfinns.

Kontakta oss

Drakvägen 6, 591 32 MOTALA   |   Telefon 0141-572 50  
E-post info@ramson.se

Certifieringar

ISO 9001, 14001 och ISO 3834

© Ramson 2021  |    Om cookies   |   Sitemap