Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Modell Automatfilter
Anslutning DN25-DN40
Tryckklass (std) 10 bar

41-03 är automatfiltret som fått smeknamnet "baby" på grund av sin storlek. Filtret togs fram under 80-talet och flertalet av dem som installerades då är fortfarande i drift. 41-03 är ett väldigt pålitligt filter och om det sköts på rätt sätt, kan filtret gå i generationer. 41-03 är uppbyggt av två filterhus med sammansatt inlopp, utlopp och spolventil. Båda husen är utrustade med varsitt silelement i spalttråd. Filtreringsgrad mellan 30 och 1000 mikron kan väljas. Huset är en svetsad konstruktion och tillverkas vanligen i rostfritt eller syrafast material, med anslutningar från DN25 upp till DN40. Som standard är filtret anpassat för 10 bars arbetstryck. Filtret levereras komplett med styrskåp och automatik. Den automatiska reningssekvensen, backspolningen, kontrolleras av styrskåpet som utifrån angivna processkrav arbetar efter ett förutbestämt tidsintervall eller mot ett angivet difftryck. Silelementen backspolas ett och ett med hjälp av pneumatik. När spolventilen öppnas skapas ett flöde på insidan utav silelementet, vilket drar med sig smuts som ansamlats på ytan. När spolventilen stångs återgår silelementet till filtreringsposition. Backspolningen kräver ett spoltryck på minst 0,8 - 1,0 bar men där 2,5 bar är optimalt. Om erforderligt spoltryck inte räcker till i systemet, så kan exempelvis spolpump eller tryckluft över en hydrofor användas för att uppnå effektiv spolning.

Kort om Ramson AB

Ramson är ett högteknologiskt företag som utvecklar och tillverkar filtreringssystem för alla typer av industriella processer. Gruv-, stål-, kraft-, elektronik- och pappersindustri, mekanisk och kemisk industri, sjöfart, läkemedels- och livsmedelsindustri är några exempel på områden där våra produkter återfinns.

Kontakta oss

Drakvägen 6, 591 32 MOTALA   |   Telefon 0141-572 50  
E-post info@ramson.se

Certifieringar

ISO 9001, 14001 och ISO 3834

© Ramson 2021  |    Om cookies   |   Sitemap