Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Modell Automatfilter
Anslutning DN40-DN500
Tryckklass (std) 10 bar

Ramsons automatfilter 41-02 (tidigare 4200), en av Ramsons äldsta produkter, introducerades under 1960-talet. Modellen har utvecklats och förbättrats under de drygt 50 år det har funnits. 41-02 anpassas utifrån kunders krav och finns därför i många versioner. Filterhuset tillverkas vanligen i syrafast eller rostfritt stål. Andra material förekommer, t.ex. titan. Flänsars storlek och position kan styras. Olika ytkrav kan tillgodoses. Valbart är också antal och typ av silelement i mikrontal från 30 mikron upp till 1000 mikron (0,030 mm - 1 mm). Minsta storleken av 41-02 tillverkas med DN40-anslutning, medan den största är utrustad med DN1000. Filtren levereras komplett med styrskåp och automatik. Den automatiska reningssekvensen, backspolningen, kontrolleras av styrskåpet som utifrån angivna processkrav arbetar efter ett förutbestämt tidsintervall eller mot ett angivet difftryck. Silelementen backspolas ett och ett med hjälp av pneumatik. När spolventilen öppnas skapas ett flöde på insidan utav silelementet, vilket drar med sig smuts som ansamlats på ytan. När spolventilen stångs återgår silelementet till filtreringsposition. Backspolningen kräver ett spoltryck på minst 0,8 - 1,0 bar men där 2,5 bar är optimalt. Om erforderligt spoltryck inte räcker till i systemet, så kan exempelvis spolpump eller tryckluft över en hydrofor användas för att uppnå effektiv spolning.

Kort om Ramson AB

Ramson är ett högteknologiskt företag som utvecklar och tillverkar filtreringssystem för alla typer av industriella processer. Gruv-, stål-, kraft-, elektronik- och pappersindustri, mekanisk och kemisk industri, sjöfart, läkemedels- och livsmedelsindustri är några exempel på områden där våra produkter återfinns.

Kontakta oss

Drakvägen 6, 591 32 MOTALA   |   Telefon 0141-572 50  
E-post info@ramson.se

Certifieringar

ISO 9001, 14001 och ISO 3834

© Ramson 2021  |    Om cookies   |   Sitemap